De toekomst vormgeven
De toekomst vormgeven. Dat zien we bij VIRO als de belangrijkste taak en uitdaging van de moderne technologie. Bijdragen aan de ontwikkeling  van innovatieve producten, machines en processen, die beantwoorden aan de eisen van morgen.  

Ontzorgen
Door onze capaciteit en flexibiliteit te combineren met expertise en innovatie, leveren we specifieke toegevoegde waarde en ontzorgen wij industriële organisaties, zodat zij zich kunnen blijven onderscheiden met het leveren van innovatieve producten, machines en processen.

Internationaal ingenieursbureau
VIRO is een internationaal ingenieursbureau met vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk en heeft wereldwijd opdrachtgevers en projecten. Onze meer dan 600 medewerkers zijn enorm gedreven, hebben passie voor hun professie en een sterke commitment met onze opdrachtgevers en hun projecten in binnen- en buitenland.

Werken bij VIRO
De core business van VIRO is engineering en project management. Dit rollen we uit over drie werkgebieden: Product Engineering,  Machinebouw en Industriële Projecten. We leveren complete innovatieve oplossingen voor onder meer automotive, aerospace,  afval- en milieuverwerking, chemie, defensie, energiesector, machinebouw, offshore,  foodindustrie, farmacie, agrarische industrie, papierindustrie, halfgeleiderindustrie en maritieme sector.

Vestiging Vlaardingen
De vestiging Vlaardingen richt zich op de discipline Engineering Analysis, Mechanical engineering en Plant design/Piping. Wij bieden onze klanten een uitgebreid dienstenpakket aan, eventueel in samenwerking met onze andere vestigingen, waar andere disciplines aanwezig zijn.  Viro Vlaardingen richt zich onder andere op de marktsegmenten Offshore, Maritiem, Chemie & Petrochemie, Food en Agrarisch.
Het team van VIRO is een jonge enthousiaste club mensen dat naast een uitdagende informele werkomgeving met eigen verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling, ook diverse sportieve activiteiten voor het personeel organiseert.

Persoonlijke ontwikkeling
Bij VIRO krijg je de ruimte en de support om je optimaal te ontwikkelen. We bieden je veel mogelijkheden om te leren, te groeien en je expertise verder te ontwikkelen. Eigen verantwoordelijkheid en een proactieve instelling horen bij het werken bij VIRO. Op basis van je competenties en ambities kunnen we een passend ontwikkelingsplan voor je opstellen, dat we jaarlijks met je evalueren. Met andere woorden:

Engineering your career is een vast agendapunt bij ons.

Kijk voor jouw carrière kansen en stage/afstudeer mogelijkheden op www.werkenbijviro.nl.

VIRO
Headoffice
Hazenweg 41
NL-7556 BM Hengelo
PO Box 8006
NL-7550 KA Hengelo
P: +31 74 8 504 000
E: info@viro.nl
www.viro.nl

VIRO vestiging Vlaardingen
Burgemeester van Lierplein 73
3134 ZB Vlaardingen
T +31 10 4092600

Testimonial: 

Testemonial Emiel van Hummel
Na mijn studie Aerospace Structures and Materials in Delft ben ik nu anderhalf jaar werkzaam bij VIRO als Mechanical Engineer. In deze tijd heb ik al een handvol projecten in verschillende sectoren mogen doen en heb ik zowel bij de klant op locatie als op ons kantoor in Vlaardingen gewerkt. Dit vergt flexibiliteit, communicatieve vaardigheden, commitment, brede technische basiskennis en een proactieve houding en maakt het werken bij VIRO zo uitdagend en afwisselend voor mij. Of het nu gaat om een klant in de offshore, voedselindustrie of tuinbouw, telkens weer is het de uitdaging om de klant te kunnen ontzorgen met technische kennis en kunde.
Mijn studie heeft me hierbij voor gezorgd dat ik een uitgebreide technische basis heb die ik nu kan toepassen binnen welk gebied dan ook, van het systematische aanpakken van projecten tot het beoordelen van aannames en berekeningen in een ontwerp. Hierbij maakt het voor mij niet uit of dit in de luchtvaartindustrie is of daarbuiten aangezien ik een bredere technische interesse heb.
Het feit dat ik zelf sturing kan geven aan de werkzaamheden en loopbaanontwikkeling en mezelf kan ontwikkelen tot een allround engineer, geeft mij de voldoening in mijn baan bij VIRO.